Het goede doel is dit jaar De Spelweek van Stichting Cluster

Sinds jaar en dag organiseert Stichting Cluster in de tweede week van de zomervakantie een spelweek voor 100 kinderen uit de gemeente Losser in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, de basisschoolleeftijd. Kinderen die niet op vakantie gaan hebben voorrang.

Ieder jaar start in januari de voorbereiding van de spelweek en wordt er een thema bedacht. Aan de hand van dit thema worden er allerlei activiteiten zoals een sport- en spelmiddag, knutselen, een uitstapje etc. georganiseerd.

Gedurende 5 dagen verblijven 100 kinderen in en rond het Zandhoes in de Zandbergen. Elke dag worden ze om 9.30 uur gebracht en om 16.30 uur weer opgehaald, behalve op donderdag dan blijven alle kinderen slapen.

Bij de voorbereiding en uitvoering zijn ruim 25 vrijwilligers en 2 beroepskrachten van Stichting Cluster betrokken.

Door bezuinigingen wordt het steeds moeilijker om een kwalitatief goede spelweek te organiseren. Grote sponsoren zoals Jantje Beton en het Koningin Julianafonds zijn gestopt met het sponsoren van dit soort activiteiten.

De Vlindermarkt Losser draagt de spelweek een warm hart toe en wil dit jaar haar opbrengsten doneren voor deze kinderen.

 

Goede doelen vorige jaren

2016 -> Borstkankergroep Losser

2015 -> Stichting 't Nije Hues - € 900,-

2014 -> Stichting Ondersteuning Leergang Losser - € 1.000,-

2013 -> De Voedselbank Losser -  € 1100,-

Vlindermarkt Losser

De Vlindermarkt in Losser is sinds 2006 een jaarlijks terugkerend kunstevenement wat wordt gehouden op het Martinusplein in Losser.

Het is een sfeervolle kunstmarkt waarin kunstenaars in fraaie partytenten hun werken tentoonstellen. 

De kunstmarkt richt zich op drie pijlers:  Kunst, Cultuur en Maatschappelijk Belang.

Naast de kunstenaars met hun creatieve uitingen zal dansschool Kolmschot zorgen voor een cultureel tintje met zang en dans en voor de leerlingen van de basisscholen worden diverse workshops gehouden om naar hartenlust te kunnen knutselen. 

De opbrengst van de Vlindermarkt gaat elk jaar naar een goed doel.